Dat is handig: gratis e-books voor op vakantie

Dat is handig gratis e-books voor op vakantie

Vakantiecadeau van de bibliotheek

Sinds vorige week is de app VakantieBieb weer beschikbaar. Deze overzichtelijke app wordt in de periode 1 juli t/m 31 augustus 2018 gratis aangeboden door de Bibliotheek, zonder dat je een lidmaatschap hoeft af te nemen. Je kunt de app downloaden op de tablet of smartphone. Je krijgt hiermee toegang tot een selectie gratis e-books voor het hele gezin. Een leuk vakantiecadeau van de bibliotheek.

Meer dan 60 gratis e-books overzichtelijk gepresenteerd

De app VakantieBieb wordt aangeboden via de App Store en Google Play Store. De bibliotheek heeft een selectie gemaakt van leesboeken voor elk gezinslid. De jeugdboeken zijn ingedeeld op leeftijd 4-6 jaar, 6-9 jaar, 9-12 jaar en 12-18 jaar. Voor volwassenen zijn de boeken ingedeeld in de categorieën Spanning, Romans en Informatief. Na het downloaden van een van de digitale boeken, wordt het e-book in “Mijn boekenkast” geplaatst. VakantieBieb is eenvoudig te hanteren en de boeken staan overzichtelijk gepresenteerd.

Voor- en nadelen VakantieBieb app

VakantieBieb is niet alleen gratis, maar biedt ook een positieve stimulans om tijdens de vakantie te lezen. Bovendien maakt het lezen op digitale media het de vakantiereiziger een stuk gemakkelijker. Je kent vast de nadelen van het meesjouwen van zware boeken op vakantie. Het scheelt weer gewicht én ruimte in bagage met deze gewichtloos gevulde boekenkast op je tablet.

Een nadeel is dat de VakantieBieb app alleen toegankelijk is op smartphone en tablet. Je kunt de boeken niet op een e-reader downloaden. Dit laatste is overigens wel mogelijk met de betaalde lidmaatschap app Bibliotheek.

Zijn de boeken niet helemaal jouw smaak?

Biedt de VakantieBieb toch niet jouw genre boeken, dan is het de afweging waard om de app Bibliotheek via de App Store of Google Play Store te downloaden. Je hebt dan toegang tot duizenden e-books. Onder voorwaarde dat je een lidmaatschap neemt bij de bibliotheek. De tarieven van lidmaatschap variëren per regio. De meeste bibliotheken bieden gratis jeugdabonnementen. Sommige bibliotheken tot 12 jaar, andere tot 17 of 18 jaar. Kinderen kunnen onbeperkt jeugd e-books lenen via de Bibliotheek app. Voor hen geldt in dit geval: dat is handig. Gratis e-books voor op vakantie én voor de rest van het jaar.

 


SocialmediaIMPACT is gespecialiseerd in mediawijsheid en verzorgt teamtrainingen, ouderavonden en gastlessen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het MBO.