De aantrekkingskracht van Fortnite Battle Royale

Fortnitebus

Fortnite Battle Royale is in minder dan twee jaar uitgelopen tot een succesvolle game met wereldwijd meer dan 250 miljoen spelers en een omzet in 2018 van 2,4 miljard dollar. In dit eerste deel van de blogserie over de aantrekkingskracht van Fortnite Battle Royale, beschrijft de 14-jarige scholier en gamer Bas waarom de game onder jongeren zo gewild is.

Update: 20 augustus 2019

Fortnite in het kort

Fortnite Battle Royale is een shooter game met mooie graphics en een vriendelijke uitstraling.  Aan het begin van het spel springt je avatar met parachute uit een vliegende bus naar beneden en landt op een eiland. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk wapens, munitie en bouwmaterialen te verzamelen en de overige spelers neer te schieten om uiteindelijk te winnen. Je begint met honderd spelers en je doel is om in je eentje te eindigen. Als je wint, word je beloond met een coole glider, die je gebruikt bij de volgende sprong uit de vliegende bus. Er wordt bijgehouden in je statistieken hoe vaak je hebt gewonnen en hoeveel kills je hebt gemaakt.

Wekelijks nieuwe updates

Wat zo ontzettend leuk is aan Fortnite is dat er wekelijks nieuwe updates zijn. De ene keer is dat een wapen update, de andere keer een map update of een andere gamemode. Er zit ook veel humor in de updates verwerkt. Hierdoor verveelt de game niet snel. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe skins voor je avatar updaten. Een skin is het uiterlijk van je avatar. Deze kan je kopen in de itemshop. Sommige skins worden eenmalig aangeboden, waardoor maar een kleine groep spelers deze skin heeft. Voorbeelden van zeldzame skins zijn de recon expert (vissersvrouw) en de ghoul trooper (zombie). Omdat deze skins schaars zijn, is het heel cool als het je lukt er eentje te bemachtigen.

Fortnite itemshop

Multiplayer game

Fortnite is een multiplayer game. Dat betekent dat je met meerdere mensen tegen elkaar of met elkaar speelt. Het is vooral leuk om met je eigen vrienden en klasgenoten te spelen. Je spreekt dan met je vrienden een tijdstip af om online te gaan of je kijkt of er al iemand online is. Je speelt dan samen met elkaar in een zogenaamde party. Mijn vrienden en ik hebben een headset met microfoon op, zodat je met elkaar kunt praten tijdens het gamen. Je overlegt met elkaar waar de vijand is, je helpt elkaar met de bevoorrading van munitie, healing items en bouwmaterialen en probeert samen te winnen. Ondertussen hebben we erg veel lol met elkaar en bespreken we de dingen die we normaal ook bespreken als we elkaar in real life zien.

V-bucks

V-bucks is de munteenheid in Fortnite. V-bucks koop je met echt geld, of verdien je met de battlepass (zie verderop in deze blog).  De game kent geen pay-to-win. Je kunt dus niet beter worden doordat je geld uitgeeft. En dat maakt het spel eerlijk. Je koopt dingen, zoals skins, wapens en dansjes om er gewoon leuker uit te zien.

Dansjes

In Fortnite kun je dansjes kopen met V-bucks. Als je aan het begin van het spel in de lobby wacht op de bus, die toegang geeft tot het eiland, doen de meeste gamers hun dansjes. Als je avatar wint of je tegenstander verslaat doe je een overwinningsdansje. De dansjes zijn erg grappig. Zeker als je avatar een stoere mannelijke skin heeft, die een hartjes dansje doet of met popcorn gaat strooien. De tegenstellingen in het spel maken het leuk.

Battlepass

Elke tien weken is het mogelijk om een battlepass te kopen voor tien euro. De battlepass bestaat uit zeventig challenges. Als je deze challenges doorloopt, dan komt je avatar in een steeds hoger level. Tier honderd is het hoogste level en einddoel van de battlepass. Je wordt beloond met V-bucks die je kunt besteden in de itemshop. Met tier honderd kun je de coolste skin kopen of andere items die je graag wilt hebben. Om op tier honderd te komen, speel je ruim honderd games. Sommige games duren twintig minuten, andere een paar minuten. Afhankelijk van hoe snel je avatar neergeschoten is en hoe goed je in het spel bent.

 


De blog De aantrekkingskracht van Fortnite Battle Royale is het eerste deel van de blogserie over Fortnite en is geschreven door de 14-jarige scholier en gamer Bas.

De complete blogserie lezen?

1: De aantrekkingskracht van Fortnite Battle Royale

2: De stille dwang van Fortnite Battle Royale

3: Ins en outs van Fortnite: hoe blijf je bij?

 


SocialmediaIMPACT is gespecialiseerd in mediawijsheid en verzorgt teamtrainingen, ouderavonden en gastlessen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het MBO.