Ins en outs van Fortnite: hoe blijf je bij?

De ins en outs van Fortnite

In de game Fortnite Battle Royale is veel aan de hand. Het is belangrijk maar ook leuk om goed op de hoogte te zijn van wat er gebeurt. Er zijn honderden kanalen die informatie leveren: sommige goed, sommige ronduit slecht. Maar hoe weet je nou waar je als gamer snel waardevolle informatie kunt vinden over wat zich in de Fortnite map afspeelt? In dit derde deel van de blogserie over de aantrekkingskracht van Fortnite Battle Royale, beschrijft de 14-jarige scholier en gamer Bas hoe hij op de hoogte blijft van de ins en outs van Fortnite.

Update: 20 augustus 2019

Leakers

Een belangrijke informatiebron zijn leakers. Dit zijn mensen die de patchnotes van een game vertalen en uitlekken naar de buitenwereld. Patchnotes zijn de update files in een game. Leakers delen de vertaalde informatie met bekende YouTubers, streamers en Instagrammers, die op hun beurt deze informatie doorgeven aan het grote publiek; de gamers. Op deze manier blijf je als gamer op de hoogte van wat er staat te gebeuren in Fortnite.

Zo lanceerde Fortnite in season 4 een raket die een scheur in de lucht veroorzaakte. In seizoen 5 is de “crack in the sky” door bliksemschichten verwijderd. Dit gebeurde rond drie uur ‘s nachts, Nederlandse tijd. De volgende ochtend werd dit door verschillende YouTubers, die dit op video hadden vastgelegd, bekend gemaakt. Zij bleven de nacht op om de ins en outs van dit Fortnite fenomeen door te vertellen. Op 1 augustus 2019 is seizoen 10 gestart, met als thema Out of time. Verschillende tijdperken lopen hierin door elkaar. Verleden, heden en toekomst.

Fornite-ins-en-outs

Betrouwbare bronnen

Meestal delen gamers met elkaar welke YouTubers en streamers te volgen. Aan de ranking in bijvoorbeeld YouTube, Twitch en Instagram is te zien welk account populair is. Als de ranking heel hoog is, kun je ervan uitgaan dat het een goede YouTuber of streamer is. Je abonneert op deze kanalen en als er een nieuwe update is, krijg je hier een melding van. Is het een hele leuke update, dan deel je die weer met je vrienden op Instagram.

Epic Games

Ook Epic Games heeft een eigen website met forum en social media kanalen waar dagelijks tips en nieuwtjes geplaatst worden. Voorbeelden van nieuwtjes zijn nieuwe skins en nieuwe wapens die in de itemshop worden aangeboden of een aankondiging dat er een nieuwe update aankomt. Ook heeft Epic Games af een toe een actie, waarbij een dansje of skin gratis wordt weggeven. Zo werd in augustus in Fortnite het dansje Boogiedown Emote gratis aangeboden, als je tweestapsverificatie toepast op je account.

Fortnite-actie-boogiedown-emote

Een kleine selectie van leuke en betrouwbare bronnen

Ninja – Tyler Blevins is een professional Battle Royale speler en streamer op Twitch. Hij is een van de beste Fornite spelers in de wereld en heeft ruim 22 miljoen abonnees op YouTube. Ninja is altijd goed up to date.

TeveelGevraagd – YouTube kanaal van gamevloggers Mathijs en Dion met totaal 480.000 abonnees. Zij zijn actief op Fortnite en andere games, zoals Clash of Clans, Clash Royale, Minecraft Trolls en doen Omegle & Prank calls. Ze uploaden dagelijks video’s en leaks in het Nederlands.

BCC Trolling posts daily funny moments en leaks video’s. Het kanaal heeft 10,5 miljoen abonnees. Gamers kunnen grappige situaties die ze op Fortnite meemaken met BCC Trolling delen. De video’s worden door BCC Trolling bewerkt en online geplaatst.

Lazarbeam is van de Australische YouTuber Lannan Eacott. Hij is in één jaar tijd van 4,4 miljoen abonnees gestegen naar 11,2 miljoen abonnees en deelt grappige Fortnite video’s en leaks.

@fortnite.meme  – het meme account over Fortnite op Instagram. Dagelijks nieuwtjes en grappige memes. Leuk om met elkaar te delen.

 


De blog Ins en outs van Fortnite: hoe blijf je bij? is het derde deel van een blogserie over de aantrekkingskracht van Fortnite en is geschreven door de 14-jarige scholier en gamer Bas.

De complete blogserie lezen?

1: De aantrekkingskracht van Fortnite Battle Royale

2: De stille dwang van Fortnite Battle Royale

3: Ins en outs van Fortnite: hoe blijf je bij?

 


SocialmediaIMPACT is gespecialiseerd in mediawijsheid en verzorgt teamtrainingen, ouderavonden en gastlessen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het MBO.