Klaartje Schungel over SocialmediaIMPACT

SocialmediaIMPACT zet zich in voor een mediawijze wereld

  • Opgericht in 2011 door trainer, spreker en gastdocent Klaartje Schungel
  • Brede ervaring op gebied van mediawijsheid
  • Gespecialiseerd in social media en aanpak van cyberpesten
  • Ruime ervaring in het basis, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs
  • Team trainingen, gastlessen en ouderavonden
  • Spreker op onderwijscongressen

Klaartje Schungel over Social Media Impact

Klaartje Schungel over SocialmediaIMPACT

Inmiddels is SocialmediaIMPACT ruim 10 jaar actief op scholen in het basis, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Middels gesprekken, trainingen en ouderavonden help ik scholen en ouders oplossingen te vinden hoe zij kinderen en jongeren het beste kunnen begeleiden in de omgang met nieuwe media. Media educatie en media opvoeding vormen hierbij de basis.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zo vroeg mogelijk mediawijs worden en vooral een leuke tijd beleven op social media en internet. Leraren en ouders spelen hierin een belangrijke rol. Met elkaar kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de online wereld, waar zoveel voordelen te behalen zijn. Hoe eerder hoe beter: Bewust Online!


CRKBO – Kwaliteitscode

SocialmediaIMPACT is geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs als zelfstandig docent/trainer. Hiermee voldoet SocialmediaIMPACT aan de kwaliteitscode voor docenten.

over-socialmediaimpact

Samenwerking

SocialmediaIMPACT werkt samen met ondernemers gespecialiseerd op gebied van mediawijsheid en is partner van Medawijzer.net, kenniscentrum op gebied van mediawijsheid.

Over SocialmediaIMPACT

SocialmediaIMPACT neemt deel aan expertsessies over mediawijsheid in het onderwijs.


Interviews & bijdragen

Interview NPOradio1 – Pointer

“Cyberpesten tijdens thuisonderwijs”

Door thuisonderwijs speelt ook pestgedrag zich meer online af. Juist tijdens de coronacrisis werden scholen niet gecontroleerd op hun aanpak van pesten. Een zorgelijke situatie. Luister verder naar het interview dat ik vanuit Bureau Jeugd & Media heb gevoerd over Cyberpesten tijdens thuisonderwijs   (28 februari 2021, NPO1 – Pointer – KRO/NCRV, Niels Heithuis)


Interview door Nieuwlicht

“Online opvoeden om cyberpesten tegen te gaan”

De wereld is online. Tijdens de coronacrisis werd dat nog maar eens duidelijk, met thuiswerken, thuis onderwijs en virtuele afspraken. Dat biedt uiteraard voordelen, maar er schuilt ook gevaar. Denk aan cyberpesten. Hoe kunnen we online pesten aanpakken? Lees verder over opvoeden en online pesten (1-9-2020, Nieuwlicht, Frank Versteeg, online redacteur).


Bijdrage dossier online pesten – Nederlands Jeugd Instituut

“Rollen bij online pesten”

In opdracht van het Nederlands Jeugd Instituut (NJI) heb ik een bijdrage geleverd aan het vernieuwde online dossier over pesten. Hier vind je meer informatie over rollen bij online pesten en jongeren en online pesten (10 juni 2020, Klaartje Schüngel)


Livestream online veiligheid tijdens thuisonderwijs

In samenwerking met Medilex Onderwijs heb ik de livestream Online veiligheid tijdens afstandsonderwijs verzorgd. Heb je de livestream gemist, lees en kijk verder op Livestream online veiligheid tijdens afstandsonderwijs (14 mei 2020, Medilex Onderwijs, Kevin Blommert)


Interview door REMEDIAAL

“Ik vind het belangrijk dat kinderen online een leuke tijd hebben”

Na de inspirerende presentatie van Klaartje Schungel tijdens de Medilex Onderwijs conferentie over Pesten in het VO op 13 januari j.l. had REMEDIAAL-redacteur Arjan Krijgsman een gesprek met haar om wat dieper te kunnen ingaan op de manier waarop zij met pestproblematiek (en dan met name cyberpesten) omgaat.

Download hieronder het interview (REMEDIAAL, vaktijdschrift voor Educational Needs in VO en BVE – Arjan Krijgsman – 2020 februari/maart) 

Klaartje Schungel - Social Media Impact - interview

 


Interview door Algemeen Dagblad 

“Elke school heeft te maken met ruzies op sociale media”

Op middelbare scholen in Capelle lopen sinds kort jongerenwerkers rond omdat ruzies via sociale media escaleren. “Elke school heeft hiermee te maken’’, zegt specialist jeugd en social media Klaartje Schungel

Lees verder over ruzies op sociale media (20-12-2019 – Kim Visbeen – Algemeen Dagblad)


Interview door Onderwijspost

“Onderwijsprofessional aan het woord – Klaartje over cyberpesten”

Klaartje Schungel van SocialmediaIMPACT heeft met ons samengewerkt en onze onderwijsprofessionals weer frisse informatie en ‘tools’ gegeven om hiermee om te gaan. Wat is haar tip?

Lees gauw verder: onderwijsprofessional aan het woord (5-6-2019 – Onderwijspost)

 


Zoekt u een trainer, spreker of gastdocent over mediawijsheid, social media en cyberpesten?

Neem contact op of bel 0645 09 09 39

contact