Online trainingen en ouderavonden

online training en ouderavond

Natuurlijk zijn bijeenkomsten waarbij je elkaar in real life ontmoet heel waardevol. Maar óók digitaal valt er heel wat te bereiken. Online trainingen en ouderavonden worden zelfs evengoed gewaardeerd. Sinds oktober 2020 verzorgen wij daarom ook online trainingen en ouderavonden.

Online bijeenkomsten worden evenzogoed gewaardeerd

Tijdens de online trainingen en ouderavonden betrekken we onderwijsprofessionals en ouders actief bij het programma. Middels break-out rooms, chat, microfoon, meerkeuze vragen of quizes krijgt iedereen een stem. Er is ruimte voor interactie en het stellen van vragen. Daarbij dient gemak de mens. Je hoeft namelijk de deur niet meer uit, bent geen tijd kwijt aan reizen en kunt in je huispak op de bank ontspannen meedoen. Na afloop ontvang je materiaal om nog meer verdieping te vinden.

Een online bijeenkomst is dus een prima alternatief voor een real life bijeenkomst. Zeker in deze periode die in het teken staat van corona-beperkingen.


Gisteravond op onze school een mooie online ouderavond over kinderen en social media. Super geregeld door Klaartje Schüngel, zelden zo’n professionele en interactieve prestentatie via Teams mogen meemaken! 

 

– directeur basisschool – 


Vormen van online bijeenkomsten

Er zijn verschillende manieren waarop een online bijeenkomst vormgegeven kan worden:

 • middels videobel of vergader apps, zoals MS Teams of Zoom.us;
 • via webinar apps zoals WebinarGeek of;
 • een combinatie life en online, de zogenaamde hybride bijeenkomsten.

Vertrouwd platform

De meeste scholen willen een online training of ouderavond organiseren via een vertrouwd platform. Zoals bijvoorbeeld MS Teams en Zoom.us. Hierbij is het voordeel dat we dan gebruik kunnen maken van een business versie van deze platforms. Dat biedt meer kwaliteit en mogelijkheden. Welk platform je uiteindelijk kiest, is afhankelijk van meerdere factoren. Een daarvan is bijvoorbeeld het aantal deelnemers dat meekijkt. Loopt dit in de honderden, dan zul je snel uitwijken naar een webinar platform zoals WebinarGeek.

Wat kunt u verwachten?

Nadat een keuze is gemaakt voor het platform, bespreken we de rolverdeling. Wie is bijvoorbeeld de voorzitter tijdens de online sessie? Wie beheert de chat en wie doet de techniek? Bij online ouderavonden wordt hierin samen opgetrokken. In geval van online trainingen doen we dit doorgaans zelfstandig. Dit is onder meer afhankelijk van het aantal deelnemers en de duur van het programma.

De duur van een online sessie is meestal anderhalf uur. Het kan natuurlijk ook korter of langer, afhankelijk van de beoogde resultaten. Ook bespreken we of we vanuit uw school streamen of vanuit huis. Een hybride sessie vindt meestal op school plaats.


Erg goede en informatieve presentatie. Dit onderwerp zou op elke school besproken moeten worden! Het digitale maakt het een stuk effectiever. De tijdsbesparing t.o.v. een echte bijeenkomst is groot.

 

– leerkracht basisschool over regiobijeenkomst online pesten en groepsdruk – 


Korte kennisblokken en afwisseling

De presentatie is opgedeeld in korte kennisblokken. Na elk blok is er gelegenheid voor ouders of professionals om vragen te stellen via de chat of microfoon. Dit laatste is afhankelijk van het aantal deelnemers. Meestal starten we de online sessie met een korte poll. Tussendoor beantwoorden deelnemers via hun smartphone meerkeuze, open en quiz vragen. Desgewenst kunnen ouders via de chatfunctie reageren.

We zorgen voor een afwisselend en actueel programma. Na afloop ontvangen deelnemers een samenvatting met tips, handvatten en linkjes naar informatieve sites, artikelen en boeken.

Aanbod online trainingen en ouderavonden

Het programma en de thema’s die aan bod komen tijdens de online trainingen en ouderavond stellen we gezamenlijk vast. Bekijk hier alvast de onderwerpen:

 • Trends en ontwikkelingen
 • Mediaopvoeding
 • Mediawijsheid en digitaal burgerschap
 • Digitale jeugdcultuur
 • Social media
 • Online omgangsvormen
 • Cyberpesten en groepsdruk 2.0
 • Online beïnvloeding en weerbaarheid
 • Online identiteit en seksualiteit
 • Digitale media, gezondheid en concentratie
 • Online privacy
 • Wetgeving
 • Gamen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor een online training of ouderavond op uw school?

Voor meer informatie, tarieven of boeking:

contact

contact bel social media impact

contact klaartje social media impact


SocialmediaIMPACT is gespecialiseerd in mediawijsheid, social media en aanpak cyberpesten en verzorgt teamtrainingenouderavonden en gastlessen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het MBO.